Inauguració de l’escola bressol La Barqueta, al barri d’Ocata a El Masnou

Inauguració de l’escola bressol La Barqueta, al barri d’Ocata a El Masnou

gallery item

El dia 31 de Gener de 2010 va tenir lloc la inauguració de les instal·lacions de la llar d’infants La Barqueta al Masnou en un acte festiu al que van assistir l’alcalde del Masnou, Sr. Eduard Gisbert, el primer tinent d’alcalde d’Urbanisme, Habitatge i Educació, Sr. Màxim Fàbregas i altres representants municipals de la Diputació de Barcelona (Josep Comas, coordinador de l’àrea d’Educació) i de la Generalitat de Catalunya (Jaume Oliveras, secretari general de Governació).

L’Ajuntament va preveure per a la inauguració un aperitiu i una actuació infantil que fa provocar les rialles dels assistents a l’acte, que van resultar nombrosos, malgrat les condicions climatològiques adverses. L’alcalde i el primer tinent d’alcalde van realitzar parlaments explicant les bondats de l’edifici que es va concebre per a poder ser construït en 7 mesos i complir amb la necessitat urgent de disposar de les noves instal·lacions, i van agrair a l’equip de Bèric Arquitectura l’esforç realitzar per a assolir aquest objectiu.

Les voluntats de qualitat i innovacció expressades al projecte les va fer seves l’empresa adjudicatària de l’obra, la constructora Grabi que es va implicar de manera intensa per a poder lliurar l’edifici en els terminis exigits i amb un alt grau de qualitat en els acabats, a partir de la proposta de Bèric arquitectura d’utilitzar la tecnologia del prefabricat de formigó per a estructura i façana que els era desconeguda. L’edifici alberga diferents usos en les dues plantes de les que consta i que s’organitzen per a resoldre el desnivell de la parcel·la; en la planta superior s’ubica la llar d’infants, que oferta 61 places, amb una planta en forma de "L" amb els espais públics i de circulació al voltant del pati urbanitzat en part amb sauló i vegetació i en part amb una topografia artificial revestida de paviment tou a base de cautxú reciclat acolorit que ha suposat una agradable sorpresa per als futurs usuaris del centre que el van gaudir el dia de la presentació recorrent-lo i llançant-se a rodolar per les petites dunes que el composen.

També va resultar gratament rebuda la solució tecnològica per a resoldre els sistemes antipicadits en fusteries interiors i exteriors, fruit aquestes darreres de la tasca taca d’innovació, recerca i desenvolupament portada a terme conjuntament amb l’empresa d’alumini italiana Serrall.

En el nivell inferior i amb accés independent des del carrer es troba una sala polivalent diàfana de 140 m2 equipada amb banys amb un gran potencial d’ús per a l’Ajuntament. Una escala permet la comunicació interior entre els dos nivells. Amb aquesta escola bressol, Bèric arquitectura completa la seva tercera actuació escolar a la comarca del Maresme, després de l’Escola Bressol Sol Solet, també a El Masnou, i l’ampliació del l’escola de primària CEIP El Cim, a Teià.