Tècnics i regidors de la Toscana visitan les obres de Bèric

Tècnics i regidors de la Toscana visitan les obres de Bèric

gallery item

Hem rebut la visita de tècnics i regidors de diferents ajuntaments
de la Toscana interessats en la construcció lleugera d’edificis escolars, acompanyats per personal de l’enginyeria Studio di Ingenieria Civile & Associati i de l’empresa Pan Urania, col·laboradors habituals de Bèric Arquitectura.

Es va elaborar un programa de treball amb les visites a una mostra dels centres escolars projectats recentment per Bèric Arquitectura, on vàrem també comptar amb l’assistència de responsables del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de Gestió d’Infraestructures S.A. (GISA). Es va complementar el programa principal amb l’assistència una ponència- co·loqui al Consell Comarcal del Baix Llobregat sobre organització política, econòmica i social del territori a càrrec de la sra. Rosa Boladeras , presidenta del Consell. També es va visitar la Casa Batlló i el Parc Güell, com a complement cultural de la visita.

Durantles exploracions dels centres escolars( CEIP Francesc Mata de Sant Llorenç d’Hortons, CEIP CanColl de Torrellles de Llobregat, Escola Bressol Sol Solet de El Masnou, CEIP El Cim de Teià, i CEIP Els Pinetos de Ripollet), els visitants van manifestarla sevasatisfacció per la bona acollida que els responsables dels centres i l’administració local els van dispensar, així comper la qualitat de la construcció, la contemporaneïtat de la imatge dels edificis, els acabats interiors i exteriors i l’aportació innovadorade solucions constructives singulars. Específicament dissenyades per als edificis escolars, van tenir un gran interès perla integració prèvia de fusteries en trams complets de tancament de façana, oles portes amb sistemes anti -picadits tant interiors com exteriors, solucionsquehan estat desenvolupades conjuntament per Bèric Arquitectura, amb les empreses italianes Pan Urania i Serrall.

En la exposició a càrrec dela Sra. Rosa Boladerasen el Consell Comarcal del Baix Llobregat es van mostrar molt interessats en l’organigrama institucional de Catalunya i en com es gestionaven els recursos econòmics i socials al territori. L’alcalde de Barberino Val d’Elsa, Sr. Maurizio Semplici, va subratllar  l’escala de proximitat que el Consell Comarcal representa per a la mancomunitat de serveis a ciutadans de diversos municipis.

En el CEIP ELS PINETONS de Ripollet es va realitzar una explicació a càrrec deCarles Gràcia sobre elprojecte educatiu específic del centre, la organització de les activitats extraescolars i la utilització de les instal·lacions fora de l’horari escolar.

E n diversos dels centres així com al Consell Comarcal del Baix Llobregat es va produir un intercanvi de presents en el que els nostres convidats van rebre documentació informativa sobre les escoles, el Baix Llobregat i Catalunya. Els diversos responsables dels centres i les administracions van rebre publicacions de gran qualitat sobre els municipis italians, la Tscana, i l’artista localGiuseppe Calonaci , artista de la Toscana.

En els moments de recés de cada jornada, bé a l’hotel Can Rafel, bé als Restaurants Pla de la Garsa i Julian’s es van produir intercanvis d’opinió i es van establir compromisos per tal  d’estrènyer llaços de futures col·laboracions entre les entitats i empreses assitents. Com a conseqüència immediata de les voluntats expressades en la trobada, Jordi Canyelles, arquitecte director de Bèric Arquitectura visitarà els diferents ajuntaments italians, així com les empreses col·laboradores en dates properes per tal de concretar els àmbits d’interès mutu de cara a futures col·laboracions.

ASSISTENTS

 • COMUNE DI BARBERINO VAL D’ELSA: Sr. Maurizio Semplici –Síndaco (alcalde)-, Sr. Loris Agresti –Geometra (arquitecte tècnic)-, Sr. Marco Benavati -Geòmetra.
 • COMUNE DI COLLE DI VAL D’ELSA: Sr. Claudio Mori –Architetto, Sr. Francesco Ciampoli –Geòmetra, Sr. Alberto Rabazzi – Responsabil servizi demografici.
 • COMUNE DI POGGIBONSI: Sr. Dario Ceccherini –assessore alle politiche e ai sistemi informatici, Sr. Giampiero Signorini –assessore all’ambiente e al territorio alla manutenzione e valorizzazione del patrimonio.
 • COMUNE DI SAN GIMIGNANO; Sra Sabrina Bernanati –assessore all’ambiente.
 • STUDIO INGENIERIA CIVILE:Sr. Domenico Barucci –Ingegnere, Sra. Camilla Barucci.
 • PAN URANIA SPA: Sr. Fabio Targi, Sra. Lorella Targi, Sra. Laura Belfiori.
 • Bèric ARQUITECTURA: Sr. Jor di Canyelles i Torrents –arquitecte director, Sr. Alberto Moreno Hinarejos –arquitecte, Sra. Alicia Recio –arquitecta, Sr. Xavier Alberola –arquitecte, Sra. Marta Berdejo –arquitecta tècnica, Sra. Natàlia Hernàndez –estudiant arquitectura PFC, Sra. Sònia Pons –secretària, Sra. Mª Rosa Domènech –administració.

COL·LABORADORS

 • GENERALITAT DE CATALUNYA, DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ: Sra. Núria Ivern –Subdirectora General Construccions Escolars, Sra. Marga de Pablo –Supervisió de Projectes, Sr. Joaquim Ramo –cap de servei Programes Específics.
 • CEIP FRANCESC MATA: Sra. Mercè Garcia, directora.
 • CEIP CAN COLL: Sra. Dolors Farrés, directora,
 • ESCOLA BRESSOL SOL SOLET. Sra. Dolors Oliveras, directora.
 • CEIP EL CIM: Sr. Man uel Gallego, director.
 • CEIP ELS PINETONS: Sr. Carles Gràcia, director.
 • CONSELL COMARCAL BAIX LLOBREGAT: Sra. Rosa Boladeras, presidenta.
 • AJUNTAMENT DE RIPOLLET. Sr. Juan Parralejo, alcalde.
 • AJUNTAMENT DE TORRELLES DE LLOBREGAT
 • GISA: Sr. Xavier Espona, Sra. Graciela Prieto.