El Martinet school

Education school new building
gallery item

El Martinet school

New constr. 2 lines

  • Lliurament del projecte:
  • Final d'obra:
  • Client: Departament d'Educació/GISA
  • Metratge: 3.404m2
  • Direcció: C/Sant Jaume, 30
  • Ciutat: Ripollet (Vallès Occidental)
  • Pec (€x1.000): 4.289


The plot has a slight trapeze shape and a drop of about 12m. The slope of the plot is divided into three platforms, each one with diferent dimensions, the highest and most direct relationship with the population is chosen to place de building, getting the necessary natural lighting conditions. The building is built in two phases, firstly, a volume wich provides a lineal scheme and contains children program on ground floor is built, and secondly, with a lineal scheme too, but with two floors, following the fisrt building alignment, with a annexe volum attached to the rest of the building by a metal porch and sports court, sets the total site.